Gradska organizacija
Zagreb
Vijesti
12. 8. 2022.

Unatoč brojnim izazovima današnjice, mlade generacije i dalje su u središtu politika Vlade RH i HDZ-a

Čestitamo Međunarodni dan mladih! "U zadnjih šest godina mladi imaju svoje zasluženo mjesto u svakom segmentu hrvatskog društva, a s našom Vladom njeguju iskreno partnerstvo. Mladi do 25 godina, primjerice, dobivaju povrat cijelog iznosa poreza i prireza na dohodak, dok oni od 26 do 30 dobivaju pola uplaćenog iznosa. Povratom poreza obuhvaćeno je oko 150.000 mladih!" - poručuju iz Mladeži HDZ-a.

Mladi su u svim strateškim dokumentima Vlade RH, predvođene predsjednikom Andrejem Plenkovićem, prepoznati kao nositelji razvoja društva, počevši od Nacionalne razvojne strategije pa do obrazovne, znanstvene, porezne, stambene, demografske, gospodarske, poljoprivredne i druge politike, a osobito one koje potiču projekte i poduzetništvo mladih - ističe se u objavi Mladeži HDZ-a, najsnažnijeg stranačkog pomlatka u RH.

Konkretno

Mladi do 25 godina, primjerice, od ovog mandata dobivaju povrat cijelog iznosa poreza i prireza na dohodak, dok oni od 26 do 30 dobivaju pola uplaćenog iznosa. Povratom poreza obuhvaćeno je oko 150.000 mladih!

U odnosu na 2016. godinu, nezaposlenost mladih je prepolovljena, a i kontinuirani im rast plaća uvelike pomaže u ekonomskom osamostaljivanju. Nadalje, rast plaća popratilo je i povećanje studentske satnice, koja sada minimalno iznosi 29.30 kuna, dvostruko više nego prije, pa je stoga povećan i limit dozvoljenog prihoda za studente uzdržavane članove - na 22.500 kuna.

Osim toga, svake godine raste broj državnih studentskih stipendija, a nastavlja se i sa subvencioniranim stambenim kreditima za mlade. Povećan je iznos za roditeljski dopust, kao i ulaganja u obrazovnu i studentsku infrastrukturu te mnoga druga područja koja se tiču zapošljavanja, obrazovanja i demografije - također naglašavaju u Mladeži HDZ-a.

Šimrak: Vlada je prepoznala izazove s kojima se mladi danas suočavaju

Predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak izrazio je zadovoljstvo suradnjom i komunikacijom mladih s našim nacionalnim vodstvom: 

- Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković uvažava prijedloge mladih, zato ćemo nastaviti s kreiranjem preporuka i predlaganjem mjera za mlade. Sigurni smo da će mnoge od njih biti prihvaćene - kao što su to i do sada bile! Vlada je prepoznala izazove s kojima se mladi danas suočavaju te snažnim mjerama pomaže mladima i mladim obiteljima.

Mladi su u ovoj Vladi prepoznali iskrenog partnera, ključni prioriteti i dalje ostaju obrazovanje, poticanje zapošljavanja mladih na neodređeno vrijeme i njihovo stambeno osamostaljivanje - zaključio je Šimrak.

A A A