Gradska organizacija
Zagreb
Vijesti
7. 9. 2023.

Novca u Zagrebu – ima! Više nego ikad. Sve ostalo su Tomaševićevi pokušaji obmane

Skrećući pažnju sa svojih očajnih rezultata, Možemo! želi sakriti dvije činjenice kao zmija noge: 1. Uslijed fiskalne decentralizacije godišnji su prihodi Grada Zagreba porasli za 39%, s 597 na 836 milijuna €! 2. Država izdvaja 15 milijuna € mjesečno samo za subvencioniranje struje za Zagrepčane, gradske tvrtke i upravu. Druge mjere da i ne navodimo.

Tomašević će svoju nesposobnost opet prelomiti preko leđa Zagrepčana. Uvest će najviši porez na plaće u cijeloj zemlji i tako spriječiti da njegovim sugrađanima porastu primanja kao posljedica Vladine porezne reforme.

Prijetvorno naričući nad sobom i nastojeći skrenuti pažnju sa svojih očajnih rezultata u upravljanju Zagrebom, disfunkcionalni Možem! žele kao zmija noge sakriti dvije nepobitne činjenice.

Prva: zahvaljujući fiskalnoj decentralizaciji koju je provela Vlada i općem porastu plaća u zemlji, godišnji prihodi Grada Zagreba povećali su se za nevjerojatnih 39%, s 597 milijuna na 836 milijuna eura.

Novi paket također će pomoći Gradu Zagrebu

Druga: Vlada samo za subvencioniranje električne energije za stanovnike Zagreba i normalno funkcioniranje gradskih službi, uprave i komunalnih poduzeća mjesečno izdvaja 15 milijuna eura. Pritom ne navodimo vrijednost ostalih mjera iz čak četiriju dosadašnjih zaštitnih paketa u globalnoj krizi. A novi paket stupit će snagu 1. listopada.

Na Tomaševićevu najavu da će uvesti najviši porez na plaće reagirali su predsjednik naše Vlade i naše stranke Andrej Plenković te prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a, dr. sc. Mislav Herman.

Lokalnim smo vlastima kroz poreznu reformu pružili mogućnost da pridonesu povećanju plaća i standarda građana u sredinama koje vode. Žao mi je što Tomašević to neće iskoristiti.

Zagrepčani će ga zacijelo pitati zašto je spriječio da im porastu primanja.

Dragi sugrađani, izdržite još godinu i pol dana, možda i kraće!

Zbog Tomaševićeve nesposobnosti samo Zagrepčanima neće porasti plaće od 1. siječnja! Čim HDZ na idućim izborima preuzme odgovornost za Grad Zagreb, smanjit ćemo maksimalnu stopu poreza na dohodak koju uvodi Tomašević i tako svima osigurati veću neto plaću. Građanima je bitno ono što mogu podignuti na bankomatu nakon što prime plaću.

Zagrepčani su već umorni od tih upravljački nedoraslih, a socijalno bezosjećajnih aktivista koji im opet zavlače ruku u džep. Istodobno, Zagreb je zarastao, prepun komaraca i ambrozije, kupuju se pretpotopni tramvaji, sve je više štakora, a divlje svinje su se udomaćile. Tako je u kvartu Borovju uočena cijela obitelj od sedamdivljih svinja.

Dragi sugrađani, izdržite još godinu i pol dana, možda i kraće!

A A A