Gradska organizacija
Zagreb
Vijesti
4. 6. 2022.

Sveučilišni profesor Davor Filipović – novi predsjednik Akademske zajednice HDZ-a "Ante Starčević"

IZBORNI SABOR AZAS-a. Čestitamo! FILIPOVIĆ: HDZ, kao stožerna stranka hrvatskog naroda, ne samo da zaslužuje, nego i ima obvezu okupljati intelektualce i akademske građane koji - svjesni svojih odgovornosti - žele, mogu i hoće pridonijeti napretku Lijepe Naše. PLENKOVIĆ: Ponosan sam što toliki akademici, sveučilišni profesori, doktori znanosti, visokoobrazovani građani… dijele i zagovaraju politike naše stranke. Dosadašnjem predsjedniku AZAS-a akademiku Ivici Kostoviću velika hvala na svemu što je učinio za Hrvatsku i HDZ!

Ministar gospodarstva i održivog razvoja izv. prof. dr. sc Davor Filipović - čiju je kandidaturu predložilo Predsjedništvo HDZ-a - novi je prvi čovjek Akademske zajednice HDZ-a "Ante Starčević" (AZAS).

Izborni sabor AZAS-a, na kojem je sudjelovao i predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, održan je video vezom iz Središnjice HDZ-a.

Kralježnica društvenog i gospodarskog razvoja

Filipović, koji je i član Predsjedništva Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, u svom je obraćanju nakon izbora zahvalio nacionalnom vodstvu stranke na prijedlogu kandidature i potpori te dosadašnjem predsjedniku AZAS-a akademiku Ivici Kostoviću na predanom angažmanu i brojnim postignućima:

- HDZ, kao stožerna stranka hrvatskog naroda, ne samo da zaslužuje, nego i ima obvezu okupljati intelektualce i akademske građane koji - svjesni svojih odgovornosti - žele, mogu i hoće pridonijeti napretku Lijepe Naše. Znanost, sustav visokog obrazovanja i kultura kralježnica su našeg društvenog i gospodarskog razvoja.

Profesionalna izvrsnost i intelektualna uključivost

Predsjednik Plenković čestitao je novoizabranom vodstvu Akademske zajednice HDZ-a "Ante Starčević" i poželio mu puno uspjeha i sreće u nadolazećem mandatu:

- AZAS predstavlja platformu profesionalne izvrsnosti i intelektualne uključivosti HDZ-a kao vodeće stranke u Hrvatskoj. Ponosan sam što toliki akademici, sveučilišni profesori, doktori znanosti, visokoobrazovani građani… dijele i zagovaraju politike naše stranke!

Akademiku Kostoviću velika hvala na svemu što je učinio za našu zemlju i HDZ! - zaključio je PHDZ/PVRH Plenković.

Novi član Predsjedništva HDZ-a

Izborom za predsjednika AZAS-a sveučilišni profesor Davor Filipović postao je punopravni član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a.

A A A