Gradska organizacija
Zagreb
Vijesti
19. 2. 2024.

Dok se Tomašević nije udostojio odgovoriti na prijedloge da Zagreb dočeka Barakude, naša ih je Vlada nagradila

Vlada je donijela odluku o dodatnoj potpori za naše heroje. Ukupno će za svjetsko zlato i europsko srebro, dva trofeja kojima se Hrvatska proslavila diljem svijeta, nacionalna vrsta biti nagrađena s 330.350 €. Premijer Andrej Plenković primio je Barakude, izbornika Ivicu Tucka, stručni stožer reprezentacije i vodstvo Hrvatskoga vaterpolskog saveza.

Svaki hrvatski reprezentativac, kao i izbornik Tucak, dobit će 14.350 eura za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi, dok će ostali članovi stručnog stožera za nagradu podijeliti iznos od 19.150 eura.

Za srebro na Europskom prvenstvu u Zagrebu i Dubrovniku naši će vaterpolisti i selektor primiti nagradu od 4.800 eura, dok će ostali podijeliti taj isti iznos. Još jednom od srca čestitamo Barakudama i Hrvatskom vaterpolskom savezu na iznimnim međunarodnim uspjesima!

Predsjednik Vlade Plenković: Barakude, učinili ste cijelu Hrvatsku ponosnom, čitavu naciju!

"Siguran sam da ste uzor našim mladima, neka se nadahnu vašim vrijednostima - zajedništvom, timskim radom, pobjedničkim duhom, zdravim životom, solidarnošću, domoljubljem, prijateljstvom! I dalje ćete imati maksimalnu potporu Vlade. Još jednom vam od srca čestitam i na tituli svjetskih prvaka i na europskom srebru, koje ste osvojili u samo 45 dana! Vaše je postignuće fascinantno! Dragi Ivica, uspjeli ste ono što se činilo nemogućim - da po broju trofeja preskočite proslavljenog Ratka Rudića! Svaka čast!"

Izbornik Ivica Tucak: Velika Vam hvala za sve što činite za vaterpolo i hrvatski sport u cjelini!

"Bez Vaše pomoći i promptne intervencije, g. premijeru, Europsko prvenstvo ne bi se uspjelo organizirati u Zagrebu i Dubrovniku - a to je europsko srebro bilo uvod za naš veličanstveni rezultat u Dohi! Sport je jedan od najboljih ambasadora Lijepe Naše. Vjerujem da ćemo se ovdje ponovno vidjeti nakon Olimpijskih igara!"

Sramota zvana Tomašević

S druge strane, zagrebački gradonačelnik Tomašević nije se udostojao čak ni odgovoriti na upite da dočeka svjetske prvake. Njegovi natražni možemosi bojkotirali su Barikade.

Tek naknadno, pod pritiskom ogorčenih građana, Tomašević je brže-bolje organizirao prijam za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u Gradskom poglavarstvu.

Tu je ružnu priču, na upit novinara, komentirao i predsjednik Andrej Plenković nakon sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a.

A A A